6 tipů, jak zařídit malou předsíň v bytě

6 tipů, jak zařídit malou předsíň v bytě

V dnešní uspěchané době, kdy dochází k rychlé výstavbě malých bytů, se zařizování omezených prostor, jako jsou předsíně, stává uměním samo o sobě. V předsíni si vaši hosté vytvoří první dojem o celé vaší domácnosti. Proto je důležité, aby na první pohled působila vkusně a zároveň prakticky. V tomto blogu se podíváme na několik nápadů a tipů na zařízení malé předsíně tak, aby byla útulná a funkční, a to i přes omezený prostor.

Předsíň s dekorativní stěnou s lamelovou lištou, věšákem, bílým regálem a oranžovým taburetem.

 

1. Barevná paleta a osvětlení

Při volbě barevné palety pro předsíň doporučujeme použít světlé barvy, které prostor opticky zvětší. Tyto barvy mohou zahrnovat odstíny bílé, světle hnědé, světle šedé nebo pastelových odstínů. Osvětlení je také klíčovým faktorem. Postarejte se, aby v chodbě bylo dostatek světla. Kromě centrálního stropního svítidla použijte také bodové nástěnné osvětlení. To vytvoří v předsíni ještě útulnější atmosféru.
 
>>> Přečtěte si: Předsíň není jen sklad bot: Jak si ji vkusně zařídit

 

2. Funkční nábytek a úložné prostory

Při omezeném prostoru je důležité využít každý centimetr. Nábytek s integrovaným úložným prostorem je ideálním řešením, například lavice s prostorem na boty, otevírací taburet či konzolový stolek se šuplíky. Věšáky na stěnu, poličky či závěsné skříňky vám skvěle poslouží k odložení kabátů, klíčů a dalších věcí.

 

3. Zrcadla pro vizuální efekt

Zrcadla jsou při zařizování malé předsíně velkým pomocníkem. Kombinace zrcadla se správným osvětlením může vizuálně zdvojnásobit prostor, přidat do něj hloubku a ještě více světla. Zrcadla jsou navíc praktická a umožňují rychlý pohled na sebe, když odcházíte z domu. Abyste ušetřili místo, doporučujeme vybrat si zrcadlo na zeď, ne stojanové na podlahu.
 
>>> Přečtěte si: Kam umístit zrcadlo

Předsíň s bílou komodou a nad ní široké zrcadlo se zlatým rámem.

 

4. Závěsné dělící stěny nebo nábytek

Pokud předsíň sousedí s obývacím pokojem nebo kuchyní, přemýšlejte o praktických závěsech nebo závěsných dělících stěnách. Tato řešení jsou levná, umožní oddělit prostory a zároveň nebudou zabírat mnoho místa. Místnosti můžete rozdělit také předsíňovou stěnou či jiným nábytkem ze sousední místnosti.

 

5. Květinové prvky a dekorace

Zeleň může okamžitě oživit jakýkoli prostor. Rostliny v květináčích přidají do předsíně živý a svěží vzhled. V tmavých prostorách vám přežijí známé tchyniny jazyky (Sansevieria), zamiokulkas, kalatea či aspidistra. Kromě toho můžete využít také háčky pro zavěšení obrázků, fotografií nebo malých dekoračních předmětů.

Koláž tří fotek konzolového stolku v industriálním stylu s kovovými nožičkami, dřevěnými prkny a dvěma šuplíky. Konzolové stolky KONDELA

 

6. Minimalismus a řád

U zařízení malé předsíně platí pravidlo „méně je více“. Minimalistický design, kde se zaměřujete na několik základních, ale kvalitních prvků, může vytvořit elegantní a vkusný dojem. Je důležité také udržovat pořádek, protože v malém prostoru se nepořádek snadno nahromadí a je více patrný.

 

Zařízení malé předsíně může být zábavnou výzvou, kde kreativita může doslova vzkvétat. S vhodnou barevnou paletou, nábytkem s úložným prostorem, zrcadly a praktickými prvky můžete vytvořit prostor, který je nejen funkční, ale také krásný na pohled. Nezapomeňte se držet pravidla „méně je více“ a udržovat pořádek. Takhle váš design opravdu vynikne.