Předsíň není sklad bot a kabátů. Takhle by měla vypadat

Předsíň není sklad bot a kabátů. Takhle by měla vypadat

Předsíň – to je místo, kde začíná každá domácnost. Hostům nabízí první dojem o vašem domě. Proto je důležité věnovat předsíni náležitou pozornost a zajistit, aby odrážela váš osobní styl a zároveň byla praktická. Pokud plánujete změnit svou předsíň, nebo jen hledáte nové inspirace, máme pro vás výjimečné tipy, se kterými ji snadno přeměníte na svou největší pýchu ze všech místností.

 

Předsíňové stěny
 

Předsíňová stěna je hlavním prvkem v předsíni, který přináší nejen praktická řešení pro ukládání oděvů a doplňků, ale také příjemný estetický dojem. Navíc nezabírají mnoho místa a jsou cenově dostupné. Jejich součástmi jsou zpravidla zrcadlo, botník a věšáková stěna. Do běžné domácnosti doporučujeme dokoupit i další možnosti pro uložení věcí, jako jsou komody, botníky či šatní skříně.

 

Botníky

Botníky bývají většinou součástí každé síňové stěny. Nicméně, jak už jsme psali výše, pro celou rodinu bude jeden botník málo. Další botník navíc je proto standardní součástí každé předsíně. Umožní vám udržovat obuv v pořádku, když nejste na cestách. Oblíbenými typy botníků jsou vysoké botníky s výklopnými dvířky s dřevěným dekorem nebo otevřené policové botníky většinou vyrobené z kovu. Vyberte si takový, který bude nejlépe ladit s vaším nábytkem a vkusem.
 

Nízký botník před zrcadlem s botami Botníky KONDELA

 

Lavice a taburety

Lavice v blízkosti vchodu poskytuje místo, kde se pohodlně usadíte a bez problémů si obujete či vyzujete boty. Funkci lavice často poskytuje i samotný botník, který má na vrchní části připevněný sedák. Výborná volba je i lavice s úložným prostorem. Můžete do ní uložit například rukavice, deštníky či jiné předměty, které potřebujete ukrýt před zrakem hostů. Třetí možností jsou taburety. Jsou kompaktní a vytvářejí moderní dojem.

 

Věšáky

Věšáky jsou praktickým řešením pro zavěšení kabátů, bund a tašek. Do menších prostor doporučujeme věšákové stěny, které zabírají jen minimum místa a jsou snadno kombinovatelné s ostatními kusy nábytku v předsíni. Stále více oblíbenější jsou pojízdné věšáky, tzv. štendry, nahrazující skříň i věšák. Nadčasovou klasikou jsou stojanové věšáky, které podle typu nabízejí i prostor na klobouky, tašky či deštníky.

Zlatý stojanový věšák s růžovým kabátem Věšák, TONIR

 

Osvětlení

Můžete svou předsíň zařídit jakkoli moderně, pokud však bude tmavá a ponurá, nikdy nedosáhnete požadovaného výsledku. Vneste do předsíně světlo pomocí různých typů svítidel. Univerzálním řešením pro osvětlení jakékoli místnosti, nejen předsíně, je visací lustr, který dokáže dostatečně rozsvítit celou chodbu. Pro sofistikovanější vzhled doporučujeme vybrat si bodové nástěnné lampy. Použijte jich tolik, kolik potřebujete. Jejich výhodou je ohebný kloub pro nasměrování světla. Do předsíně použijte LED žárovky, které jsou ideální pro časté a krátkodobé zapínání a vypínání světla.

 

Konzolové stolky

Potřebujete si rychle odložit klíče, poštu či kabelku poté, co přijedete domů? Konzolové stolky přesně k tomu slouží. Nad konzolový stolek je ideální umístit široké zrcadlo, ve kterém si zkontrolujete svůj vzhled před odchodem z domu. Většina přístavných stolků disponuje šuplíky, do kterých si můžete odložit kosmetiku či další drobnosti. Na vrch stolku doporučujeme dokoupit úložné boxy, se kterými budete mít vše na svém místě.

Konzolový stolek se dvěma zásuvkami v industriálním stylu: kombinace dřeva s černými kovovými nožičkami Konzolové stolky KONDELA

 

Zrcadla

Zrcadla mají dvojitou funkci – opticky rozšiřují prostor a jsou stylovým doplňkem. Tento bytový doplněk je pro nás užitečným pomocníkem pokaždé, když se potřebujeme před odchodem z domu zkontrolovat. Umístěním většího zrcadla do předsíně dosáhnete iluze většího prostoru a získáte více světla. Můžete jej položit hned vedle věšáku nebo zavěsit nad komodu. Zapůsobte na své hosty zrcadlem s krásným rámem, obloukovým či hranatým tvarem.

 

Doplňky do předsíně

Stojany na deštníky, košíky a skříňky na klíče jsou doplňky, které zvýrazní funkčnost a organizaci předsíně. Stojan na deštníky udrží vaše deštníky pohromadě a ochrání podlahy před kapající vodou. Košíčky a skříňky na klíče jsou praktickým řešením pro ukládání klíčů, mobilů či malých předmětů. Jedná se o drobnosti, ovšem právě díky nim už nikdy nebudete muset utíkat do koupelny s mokrým deštníkem nebo neustále hledat klíče od auta či bytu. Vaše bydlení bude opět o něco snazší.

 

Předsíň je místem, kde se vítají hosté a kam se vracíme každý den po práci. Důkladně promyšlené prvky, jako předsíňové stěny, věšáky, botníky, lavice, taburety, doplňky, zrcadla, osvětlení a konzolové stolky vytvářejí tu pravou domácí atmosféru. Zvolte prvky, které odpovídají vašemu stylu a udělejte z předsíně vstupní bod, který odráží to nejlepší z vašeho domova.