TOP 10 ohromujících letních drinků: Recepty na alko i nealko nápoje

TOP 10 ohromujících letních drinků: Recepty na alko i nealko nápoje

Léto je tady as ním přicházejí horké dny, během kterých se chceme osvěžit něčím opravdu dobrým. Ať už preferujete alkoholické nebo nealkoholické nápoje, máme pro vás seznam pěti letních drinků v každé kategorii, které vás dostanou do nefalšované dovolenkové nálady. Připravte si své džbány, sklenice a podnosy vaše zahradní párty může začít! 

Koláž se 3 drinky ve 3 různých skleněných sklenicích. Sklenice KONDELA

 

Alkoholické drinky

Letní ovocná Sangria

Sangria je klasickým letním nápojem a tento ovocný twist vás jistě osloví. Do džbánu vložte čerstvé plátky pomeranče, limetky a jahody. Přidejte rozinky a zalijte je červeným vínem. Sklenice naplňte ledem a podávejte s plátkem citrusového ovoce na okraji sklenice.

Mátové Mojito

Mojito je populárním letním drinkem plným osvěžující chuti. Tloučkem nebo opačným koncem vařečky promačkejte lístky máty s cukrem a limetkovou šťávou. Přidejte bílý rum a sodu. Podávejte ve sklenici naplněné ledem s snítkou máty a plátkem limetky na ozdobu.

Ananasový koktejl Malibu

Tento tropický koktejl je ideální pro zahradní oslavy. V mixéru smíchejte kostky čerstvého ananasu, přidejte Malibu rum, kokosové mléko a led. Nalijte do karafy a podávejte ve vysokých sklenicích ozdobených plátky ananasu.

Koláž ze 3 fotek, na kterých jsou 3 kroky přípravy drinku ve skleněné sklenici. Sklenice na vodu, AVEIRO TYP 3

 

Sex on the Beach

Jedná se o velmi známý ovocný koktejl, který je skvělým společníkem během letních dnů. V koktejlovém šejkru smíchejte brusinkovou šťávu, broskvový džus, vodku a několik kapek Grenadiny. Podávejte ve sklenici s plátkem pomeranče na okraji.

Malinová limonáda s Proseccem

Preferujete-li osvěžující a lahodný nápoj s bublinkami, tato limonáda je pro vás. Smíchejte čerstvé maliny, citrónovou šťávu a cukr. Přidejte Prosecco a podávejte ve sklenici s plátky citrónu.

 

Nealkoholické drinky

Osvěžující melounové smoothie

Pro zdravější variantu letního drinku si vyrobte melounové smoothie. V mixéru smíchejte kousky čerstvého melounu, šťávu z limetky, med a led. Podávejte ve sklenici s dvojitým sklem as brčkem.

Citronový rozmarýnový ice tea

Osvěžte se ledovým čajem s příchutí citrónu a rozmarýnu. Uvařte si zelený čaj a nechte jej vychladnout. Přidejte citrónovou šťávu, rozmarýnový sirup a led. Pokud nemáte rozmarýnový sirup, vložte 1 až 2 byliny rozmarýnu do horkého čaje a nechte louhovat. Podle chuti doslaďte. Podávejte ve sklenici s plátkem citronu a snítkou rozmarýnu.

Mojito bez alkoholu

Pokud preferujete bezalkoholickou verzi mojita, můžete si jej jednoduše připravit. Do sklenice vložte větvičky čerstvé máty, třtinový cukr a limetkovou šťávu. Vše dobře promíchejte a promačkejte tloučkem, alias muddlerem. Přidejte sodu a podávejte ve sklenici naplněné ledem s snítkou máty a plátkem limetky na ozdobu.

Koláž ze 3 fotek, které zobrazují 3 kroky přípravy alko nápoje ve sklenici na stopce. Sklenice na víno, AVEIRO TYP 2

 

Bublinková jahodová limonáda

V mixéru smíchejte čerstvé jahody, citrónovou šťávu, cukr a perlivou vodu. Podávejte ve sklenici naplněné ledem s plátkem citronu a jahodami na ozdobu.

Okurkovo-zázvorový koktejl

Pročistěte si tělo s osvěžujícím zázvorovým koktejlem. V mixéru smíchejte špenát, okurku, zázvor, med a vodu. Podávejte ve sklenici s ledem a plátkem okurky na ozdobu.

 

Nyní, když máte seznam deseti osvěžujících letních drinků, můžete si vybrat svůj oblíbený recept a vychutnat si jej na svém zahradním sezení nebo ve vířivce. Nachystejte sklenice, džbány, karafy a podnosy a připravte svým hostům nezapomenutelnou zahradní párty. S těmito pitím v ruce si v létě vychutnáte každý západ slunce.