Tajná zbraň pro rodiče: Nejlepší zahradní aktivity, které udrží děti zaneprázdněné

Tajná zbraň pro rodiče: Nejlepší zahradní aktivity, které udrží děti zaneprázdněné

Zahrada je ideálním místem k tomu, abyste si s dětmi užili přírodu, vzdělávali je a zároveň si s nimi vytvořili nezapomenutelné vzpomínky. V tomto blogu vám přinášíme několik nápadů, jak vytvořit zahradu pro celou rodinu a jaké lumpárny v ní můžete s dětmi provádět.

 

Zahradní hry

Hry v zahradě mohou být velmi zábavné a vzdělávací zároveň. Můžete si se svými dětmi zahrát klasické hry jako skákání přes gumu, volejbal či schovávanou. Rovněž můžete vytvořit zahradní překážkový běh, který zahrnuje skákání přes pneumatiky, běhání kolem stromů a různé úkoly na zručnost. Takové aktivity jsou nejen zábavné, ale také rozvíjejí motorické a kognitivní schopnosti dětí.

 

Dětské zahradní domky

Dětské zahradní domky poskytují prostor pro různé hry a kreativní aktivity. Do domku můžete přidat malý stůl a židle, kde si děti budou moci vytvářet svá umělecká díla, hrát si na kavárnu nebo hrát společenské hry se svými kamarády. Do domku umístěte také pár dětských knih, je to skvělý způsob, jak podpořit čtení a rozvíjet zálibu v literatuře.

Dřevěný zahradní domek pro děti, LATAM

 

Zahradní květinové záhony

Zahradnictví je skvělou aktivitou pro vás a vaše děti. Nechte své děti vybrat různé květiny a vytvořte společně krásné květinové záhony. Učte je o rostlinách, jak o ně pečovat a sledujte s nimi jejich růst a kvetení. Je to skvělý způsob, jak naučit děti zodpovědnosti a péči o živou přírodu.

 

Domácí zelenina

Pokud máte dostatek místa, navrhněte vytvoření užitkové zahrady. Vysaďte různé druhy zeleniny, učte děti o výživové hodnotě jednotlivých plodin a o tom, jak je pěstovat bez chemikálií. Po sklizni můžete spolu připravit chutná jídla z čerstvé zeleniny, což podpoří zdravé stravovací návyky dětí.

 

Stavební projekt

Zahrada může být místem, kde děti mohou rozvíjet svoji tvořivost a manuální schopnosti. Pomozte jim postavit například ptačí budku či vyrobit květináče z recyklovaných materiálů. Můžete dokonce společně vyrobit vlastní zahradní potřeby, jako jsou například vyvýšené záhony. Tyto projekty pomohou dětem pochopit důležitost recyklace a vytváření věcí svépomocí.

Stohovatelný vyvýšený záhon, JUBOL TYP 2

 

Dětské nafukovací bazény

Během horkých letních dnů si děti velmi rádi užívají osvěžení ve vodě. Proto je nafukovací bazén na zahradě skvělým způsobem, jak si děti mohou vychutnat vodní radovánky, aniž byste museli chodit na veřejná koupaliště. Dětské nafukovací bazény jsou cenově dostupné, snadno přenosné a napouštění vodou je jednoduché.

Dětský nafukovací bazén, LOME

 

Pikniky a kempování

Zahrada je ideálním místem pro pikniky a kempování s dětmi. Vybudujte si piknikový koutek se sezením, kde si můžete vychutnat piknikové jídlo a hrát společenské hry. Pokud máte možnost, nechte děti přespat ve stanech a zažít noc v přírodě. Bude to jistě nezapomenutelný zážitek pro celou rodinu.

Náš tip: Dětské zahradní sezení nabízí dětem jejich vlastní koutek k jídlu či hraní. Byl navržen tak, aby se v něm děti cítily bezpečně a pohodlně.

Kempinkový skládací kufříkový set, HORT

 

Vytvoření zahrady pro celou rodinu je skvělá cesta, díky které budete trávit více kvalitního času se svými dětmi. Tyto aktivity nejen děti zabaví, ale rozvíjejí i jejich motorické, kognitivní a sociální schopnosti. Nechte děti zapojit se do tvůrčích projektů, sledovat růst rostlin či hrát si zahradní hry. Rodinná zahrada je investicí do vztahu s dětmi a zároveň jim umožňuje objevit a porozumět kráse přírody.