Myslete na čtyřnohé mazlíčky (nejen) na Mezinárodní den psů

Myslete na čtyřnohé mazlíčky (nejen) na Mezinárodní den psů

Mezinárodní den psů se poprvé zapsal do kalendářů v roce 2004. Nejvýraznější podíl na tomto svátku má známá ochránkyně práv zvířat a odbornice na jejich chov Colleen Paige. Mezinárodní den psů každoročně připadá na 26. srpna. Důvod je prostý: právě v tento den se setkaly cesty Colleen s jejím prvním pejskem – jako rodina si z útulku adoptovali svou Sheltie.

 

Mezinárodní den psů tak vyzývá nejen k oslavě všech psů, ale snaží se zaměřit pozornost také na psy v útulcích. Ať už máte psa, nebo uvažujete o jeho adopci, připravili jsme pro vás několik tipů, jak mu doma vytvořit podmínky pro šťastný život.

 

NOVINKA 2023: Domečky pro psy i kočky

Vytvořte svému pejskovi jeho místo i v bytě či uvnitř domu. Je to důležité nejen pro jeho pohodlí, ale také pro psychickou pohodu a pocit bezpečí. Naší novinkou MAZIE je proto zaručeně potěšíte. Domečky jsou vyrobeny z laminované MDF desky, která je dekorována bílou barvou v kombinaci s přírodní hnědou. Každý domeček je dodáván spolu se dvěma kovovými miskami, které jsou umístěny na boku domečku, což usnadňuje přístup k jídlu a vodě.
 
Uvnitř domečku najde váš pejsek pohodlnou podušku, která je vyplněna jemným jokem. Tato poduška mu poskytne pohodlné místo k odpočinku a spánku. Domečky MAZIE jsou snadno udržovatelné a můžete je snadno čistit vlhčenou utěrkou a podušku prát při 30 °C.
 

 

U nás najdete také voliéry pro psy různých rozměrů

Běhat, skákat, blbnout, hledat „myšičky“, aportovat. Volný pohyb a hra jsou pro psa přirozené a také nesmírně důležité. Každé plemeno je jinak náročné, ale téměř u všech ras se setkáte s momentem, kdy mu potřebujete omezit pohyb v zahradě. A řetěz nepřichází v úvahu – díky nové legislativě je toto řešení dokonce nezákonné.

Co dělat, když přijde návštěva, která se pejska bojí?  Voliéra pro psa může být chytrým řešením. V naší nabídce naleznete hned několik rozměrů a také typů voliér pro psy: pro menší plemeno, pro větší, i pro více psů. Například voliéra pro psa DOGNY TYP 3 je dlouhá 256 cm, široká 135 cm a vysoká 149 cm. Nechybí jí ani střecha a tři stěny z vlnitého plechu, které ochrání vašeho čtyřnohého miláčka před nepřízní počasí – deštěm, sněhem i větrem. Přední část je pletivová, zvíře má tak ze své voliéry dokonalý výhled.

Kromě voliér s plechovou střechou v naší nabídce naleznete také modely s voděodolnou plachtou, jejichž všechny čtyři stěny jsou vyrobeny z pletiva. Takovou je například voliéra pro psa SOBKY TYP 4 o rozměrech 242 cm x 126 x 210 cm. Každá z voliér je vybavena závěsy se západkou, pomocí kterých lze dveře snadno a bezpečně zavřít. Vždy však doporučujeme voliéru pro psa vybavit pelíškem, kde si bude moci váš čtyřnohý miláček odpočinout.

 

Pohodlné pelíšky pro psy – do zahrady i domu

Svalit se po dlouhé procházce či po hraní si v zahradě do pelíšku je pro psa krásným zakončením aktivity. Pelíšky pro psy z naší nabídky jsou vhodné jak do interiéru, tak do exteriéru, například do voliéry kryté střechou.
Různé barvy, různé velikosti, všechny maximálně pohodlné. Naše pelíšky pro psy jsou plněné měkkou molitanovou drtí a čalouněné vysoce odolnou látkou. Zbavit ji srsti pomocí navlhčeného hadříku či gumové rukavice je nesmírně jednoduché. Majitelé psů také ocení možnost vytáhnout polštář z pelíšku a vyprat ho. Rovněž můžete prát i celý pelíšek.

Pro většího psa či mámu se štěňátky je jako stvořený pelíšek pro psy DOGBED TYP 3 o rozměrech 115 cm x 78 cm x 22 cm. Najdete ho u nás ve třech různých barevných provedeních: mentolová, šedá a hnědobéžová. Samozřejmostí jsou i další typy, které se liší velikostí, ale pohodlí zůstává stejné – to nejvyšší.
 

 

Tašky pro přenos menších psů

Cesta autobusem, výlet vlakem, převoz k veterináři, pohyb na přeplněných veřejných prostranstvích. Zejména majitelé menších a středně velkých pejsků vědí, jak stresující a také nebezpečné to pro jejich miláčka může být. Známe však efektivní a také stylové řešení: tašky pro psy.

V našem e-shopu naleznete několik typů: se zavírací, ale také s otevřenou horní částí. Nechybí ani různé velikosti, designy či způsoby uchycení. Oblíbená je taška pro psa MANIK TYP 3, která zaujme svou barevnou kombinací – růžová a šedá, můžete ji nosit v ruce i na rameni a máme ji pro vás až ve dvou velikostech: 38 cm x 25 cm x 28 cm nebo 45 cm x 28 cm x 33 cm. Vnitřek je vystlán ovčí vlnou a můžete v něm nosit pejska o hmotnosti až 7,5 kg. Limuzína pro vašeho čtyřnohého miláčka, kterou řídí vaše ruka.

Chcete si prohlédnout další voliéry, pelíšky či tašky v naší nabídce? Najdete je v kategorii Chovatelské potřeby pro psy.