Kreativní nápady, které vám usnadní život! Získejte více úložného prostoru a větší organizaci domácnosti

Kreativní nápady, které vám usnadní život! Získejte více úložného prostoru a větší organizaci domácnosti

Jen s organizovanou domácností vytvoříte příjemné a bezstarostné prostředí. Důležitým krokem k tomuto cíli je efektivní využívání úložného prostoru. V tomto blogu vám přinášíme kreativní nápady a tipy pro snadnou organizaci úložného prostoru. Z těchto jednoduchých změn budete mít opravdovou radost! 

Bílý regál s knihami a úložnými boxy.

 

1. KROK: Analyzujte prostor

Před zahájením organizace je důležité analyzovat váš úložný prostor. Zkuste identifikovat oblasti, kde je potřeba větší organizace, a přemýšlejte o tom, jaké předměty tam budete ukládat. Tímto způsobem získáte lepší přehled o tom, co přesně potřebujete a jaká řešení vám nejvíce vyhovují.

 

2. KROK: Využijte skrytý prostor

Zkuste využít prostor, který se zdá být nevyužitý. Například pod postelí můžete mít vysouvací krabice pro uskladnění sezónního oblečení. Rovněž můžete využít stěny a navrtat do nich poličky či závěsné skříňky. Skrytý úložný prostor naleznete například i pod vaším schodištěm, pod pracovním stolem, kam můžete vložit kontejner s šuplíky nebo v prázdném rohu, kde se chytře hodí rohový regál či skříň. Pro více místa pro odkládání věcí vyměňte svůj starý gauč za sedačku s odkládacím prostorem.

Dřevěný rám postele s vysunutým úložným prostorem.

 

3. KROK: Vyhoďte zbytečné věci

Jednoduchost a organizace jdou ruku v ruce. Zkuste se zbavit zbytečných věcí, které jen zabírají místo a nepoužívají se. Minimalismus je v současnosti velmi populární a přináší pocit lehkosti a volnosti. Vytvořte si prostor pro to, co opravdu potřebujete a co vám přináší radost. Ve vzdušnější domácnosti se budete cítit jistě lépe.

 

4. KROK: Krabičkujte

Všechno, co dáte do krabice, už nikdy neztratíte. Naučte se co nejvíce věcí skladovat v krabičkách či dózách. Pokud si například všechny lepicí pásky a lepidla uložíte do jedné nádoby, vždy budete vědět, kde najdete něco k zalepení rozbité věci. Organizéry do skříní či zásuvek zase udělají pořádek ve vašem oblečení a vytvoří prostor pro nové kousky. Skleněné či plechové dózy zajisté oceníte ve vaší kuchyni.

7 plastových dóz v různých velikostí na kuchyňské lince plné trvanlivých potravin.

 

5. KROK: Vsaďte na komody

Komody patří mezi nejoblíbenější nábytek. Nabízejí nejen spoustu úložného prostoru, ale jsou také příležitostí k osvěžení interiéru výrazným a stylovým prvkem. Zásuvky a oddělené prostory v komodě umožňují snadné třídění a rychlý přístup k uloženým věcem. Pro ještě větší pořádek doporučujeme již zmíněné organizéry do šuplíků.

Černá komoda s látkovými šuplíky a dřevěnými úchyty.

 

6. KROK: Organizujte s barevnými značkami

Různorodé věci kategorizujte do boxů či textilních vaků, které následně označte barevnou nálepkou. Box s vánočními dekoracemi například označte červenou barvou, na vak s kabáty nalepte hnědou značku a podobně. Organizace podle barev naučí pořádku i vaše děti. S vícebarevným regálem do dětského pokoje bude úklid hraček, školních potřeb či knížek naprostá hračka!
 
 
Organizace úložného prostoru v domácnosti může být zábavná a osvěžující. Využijte kreativní řešení, barevné systémy a praktické organizéry k vytvoření většího pořádku ve vaší domácnosti. S těmito jednoduchými tipy se můžete pustit do úklidu s lehkostí a vidět u vás doma pozitivní změnu.