Dodejte místnosti styl a vkus pomocí sady obrazů

Dodejte místnosti styl a vkus pomocí sady obrazů

Chcete-li vyjádřit svou osobnost a styl, nic neudělá lepší práci než doplňky. Zdobení místnosti má nekonečné možnosti, a když máte v místnosti dokonalý nábytek, ale stále vám něco chybí, může být jednoduchým řešením zavěšení sady obrazů na stěnu. Je to snadný způsob, jak do místnosti doplnit barevný akcent. Pokud se rozhodujete, jakou velikost obrazů si vybrat a jak je pověsit, zde je několik nápadů, které vám mohou pomoci.

 

Jakou velikost si vybrat?

Pro správné rozhodnutí o velikosti obrazů se podívejte na stěnu, kterou chcete vyplnit. Designéři doporučují obraz, který zabírá téměř celou šířku stěny. Nechte mezi obrazem a okraji stěny volný prostor 15–40 cm, aby obraz působil vycentrovaně. Chcete-li ozdobit stěnu nad pohovkou, postelí nebo stolem, zvolte si umělecké dílo nebo sérii, které buď jsou stejné délky jako nábytek nebo o něco menší. Velký obraz na celou stěnu může být drahý a složitý pro umístění. Můžete se raději rozhodnout pro menší kousky a vytvořit z nich koláž, čímž dodáte místnosti moderní vzhled. Nezapomeňte ponechat alespoň 5 cm mezi jednotlivými obrazy a zachovat určitou soudržnost mezi nimi.

Sada tří obrazů znázorňujících město zavěšená na stěně nad jídelním stolem. Obrazy a fototapety Kondela

 

Jaký typ a motiv obrazů si vybrat?

Sadu obrazů s různými motivy můžete použít k vytvoření neformální a bezstarostné atmosféry v místnosti. Důležité je vybrat sadu obrazů, které mají stejný nebo se opakující motiv, například stejný rám nebo prvek. Chcete-li dosáhnout čistého a klasického vzhledu, zavěšené kousky umístěte rovnoměrně a přesně změřte mezery mezi nimi. Nemusí mít stejnou velikost, ale jejich rozmístění je v tomto případě ještě důležitější.
 
Pro sofistikovanější dojem se můžete rozhodnout pro sadu černobílých nebo sépiových obrazů. Tento výběr je ideální pro ty, kteří potřebují jemný doplněk do obývacího pokoje nebo ložnice a chtějí zmírnit výrazné barvy stěn nebo nábytku. Naopak na nevýrazné stěny můžete pověsit například sadu obrazů s plážovou tématikou, která rozzáří i tu nejnudnější místnost.

 

Pokud chcete místnosti dodat sofistikovaný vzhled, sáhněte po sadě obrazů, ve které se motiv prolíná z jednoho do druhého. Tato sada je také ideální pro vyzvednutí stylu místnosti. Například, pokud jste zařídili váš domov v provensálském stylu, obrázky s fialovou barvou a motivem levandule, tak typickým pro Francii, dokonale místnost doladí.
 
Obrazy nemusí zobrazovat konkrétní objekty. Silný dojem mohou udělat také vzory a správné kombinace barev. Další možností jsou fotografie, kde si můžete zachovat vzpomínky na dovolenou nebo na silné rodinné okamžiky.

Sada tří obrazů znázorňujících jelena se zlatým parožím zavěšená nad žlutou pohovkou. Obrazy a fototapety Kondela

 

Jak správně pověsit obraz?
 

Před zavěšením obrazu si musíte vybrat vhodný způsob zavěšení, což závisí na velikosti a hmotnosti obrazu, možnosti zavěšení a materiálu stěny. Pro malé obrazy se obvykle používá jeden háček; pro středně velké obrazy je bezpečnější použít dva háčky a zajistit tak rovnováhu. Obraz by měl být zavěšen přibližně na úrovni očí. Pro kreativní atmosféru můžete obrazy zavěsit v různých výškách. Umístění více obrazů je náročnější než zavěšení jednoho, takže můžete zapojit partnera nebo partnerku, kteří vám s rozhodnutím pomohou.

Sada obrazů s geometrickými vzory v kombinaci modré, žluté a červené zavěšená nad modrou pohovkou. Obrazy a fototapety Kondela

 

Chcete-li zavěšení obrazu zjednodušit, vystřihněte kusy papíru, které budou přesně odpovídat velikosti každého obrazu. Potom můžete celou galerii obrazů umístit na stěnu a zkontrolovat jejich rozmístění předtím, než začnete vrtat do zdi. Použijte malířskou pásku k označení míst, kde budou háčky. Používáte-li jeden háček, změřte šířku rámu a rozdělte ji na polovinu. Chcete-li použít dva háčky, rozdělte šířku rámu na třetiny. Postupně nahraďte papírové výstřižky skutečnými obrazy. Když je obraz zavěšen, použijte vodováhu k zajištění rovnosti.
 
Obrazy mají schopnost vyprávět tisíce příběhů, vytvářet působivou atmosféru a rozvíjet vaši fantazii. S pomocí obrazů můžeme interpretovat naše myšlenky, pocity, záliby a odrážet náš individuální vkus. Takže vyberte si svoji vlastní sadu obrazů a dodejte místnosti styl a eleganci.