7 trendy barev pro moderní koupelny

7 trendy barev pro moderní koupelny

Koupelna vám dává skvělou příležitost vyjádřit svůj styl a zároveň si vytvořit dokonalý prostor pro relaxaci. Právě proto je při jejím zařizování klíčová volba vhodných barev. Barvy, které zvolíte, jednak vyjadřují vaši osobnost, ale mají také schopnost ovlivnit náladu a celkový dojem z místnosti. V tomto článku vám představíme sedm trendových barev pro moderní koupelny a spolu s nimi také barevné kombinace a doporučení pro různé koupelnové styly.
 

 

Paleta přírodních tónů

Zemité odstíny jako hnědá, hliníková, béžová a zelená jsou v koupelnovém designu velmi oblíbené. Tyto barvy přinášejí do prostoru pocit klidu a harmonie. Kombinace přírodních materiálů, jako je dřevo a kámen, se zelenými prvky vytváří přirozený a elegantní vzhled.

 

Odstíny modré

Modrá je tradičně spojena s vodními a relaxačními tématy. Pro moderní koupelny jsou populární odstíny jako mořská modrá, akvamarínová a pastelová modrá. Tyto barvy přinášejí do koupelny pocit svěžesti a pohody. Doplňte je bílými a neutrálními prvky a vneste tak do své koupelny ještě více svěžesti.
 

 

Šedá v různých odstínech

Šedá je stále ve světě koupelnového designu velmi oblíbená. Tmavší odstíny šedé, jako je antracitová nebo slonovinová, mohou vytvořit moderní a elegantní vzhled. Světlejší odstíny šedé, jakými jsou například béžovošedá nebo perlová šedá, dodávají koupelně prostorový dojem.

 

Čistá bílá

Bílá je v koupelnách klasikou a stále je velmi populární. Vytváří čistý a světlý dojem a zároveň je univerzální pro různé styly koupelen. Bílá barva je ideální pro minimalistické koupelny, ale může se také skvěle kombinovat se dřevem nebo barevnými prvky, se kterými vytvoří stylový kontrast.
 

 

Horké barvy

Ti, kteří chtějí ukázat svou odvahu, by měli sáhnout po teplých barvách, jako je žlutá, oranžová nebo růžová. Tyto živé barvy přinášejí do koupelny energii a vitalitu. Mohou být použity jako akcentové barvy na stěnách, dlažbách nebo v doplňcích.
 

 

Neutrální černo-bílá kombinace

Kombinace černé a bílé je vždy elegantní a moderní. Černo-bílá paleta barev přináší do koupelny kontrast a stylový vzhled. K bílým kouskům nábytku či vany kombinujte černé kohoutky, svítidla nebo rámečky zrcadel, vykouzlíte tak výrazný vizuální efekt s nádechem přepychu.
 

 

Metalické odstíny

Metalické barvy jako zlatá, stříbrná nebo měděná dodají koupelně luxusní vzhled, podobně jako černá. Opět je můžete použít na kohoutcích, detailech obkládaček, textilních doplňcích či na osvětlení. Metalické barvy přinášejí do koupelny eleganci a jemný lesk.

 

Při zařizování moderních koupelen je volba barev důležitá. Pouze pečlivým výběrem dosáhnete vysněného vzhledu a atmosféry. Přírodní tóny, modrá, šedá, bílá, teplé barvy, kombinace černé a bílé a metalické odstíny jsou momentálně trendy a dlouho ještě budou. Nezáleží na tom, zda preferujete minimalistický styl, bohémský design nebo něco mezi tím, vhodným umístěním těchto barev si svoji koupelnu dokonale přizpůsobíte.